Quest for Ultralight Hiking Gear

for longdistance hikes

Terug naar overzicht

Informatie: Al mijn spullen is betaald met eigen geld. Ik word op geen enkele wijze gesponsord of gevraagd om spullen te testen. Ik zoek liever zelf naar de ultieme ultralichte setup.

ZPacks spullen binnen gekomen

Na lang zoeken naar ultralichte spullen ben ik gaan shoppen in de US. Daar kwam ik in contact met Joe van ZPacks en heb wat spullen laten overkomen.

De ArcBlast 52L backpack (512gr.)
Hexamid Duplex tarp tent (640gr.)
Poncho (138gr.) als bodemzeil te gebruiken
Saywer mini water filter (38gr.)

Joe neemt ronduit alle tijd en vind het geen probleem om de spullen te proberen. Als het niet bevalt kan het zonder problemen retour.

De kwaliteit is ronduit top!
De praktijk zal uitwijzen of deze uitgaven, wat een aanslag op je portemonnee is, echt de moeite waard was.
Deze zomer zal ik de GR10 lopen met deze spullen.

Aanvulling

Na met het gezin een deel van de GR10 gelopen te hebben ben ik zeer tevreden over de kwaliteit van ZPacks.
Cuben Fiber, de stof van de tarp tent, is zonder meer 100% waterdicht en zeer sterk. Op de GR10 belanden we in een hagelstorm en op een gegeven moment dacht ik, nou!!! nu zal hij wel door slaan. Maar nee hoor, de duplex tent leek wel een drumstel. De grote hagelbrokken werden net zo hard weer terug geschoten.

Toch vond ik de groenige kleur niet echt mooi. Iets minder dan een jaar later mag ik dan ook de tent ruilen voor een camouflage versie. Een camouflage kleur omdat ik niet meer afhankelijk wil zijn van campings en gewoon wil staan waar ik wil. De support van ZPacks is daarom dan ook subliem.

© 2021 GosHikes | Contact | Created by GoSys.nl