Quest for Ultralight Hiking Gear

for longdistance hikes

Terug naar overzicht

Informatie: Al mijn spullen is betaald met eigen geld. Ik word op geen enkele wijze gesponsord of gevraagd om spullen te testen. Ik zoek liever zelf naar de ultieme ultralichte setup.

Test Blackbird hammock

Na een zomer in de tent doorgebracht te hebben wil ik meer comfort, zonder daarbij in gewicht te hoeven inleveren.
Je komt dan snel in het hangmat circuit en door het hele hangmatforum af te spurren heb ik een Blackbird hangmat van Warbonnetoutdoors laten overkomen samen met een tarp en onder quilt van ZPacks.

De Warbonnet Blackbird is een 1.0 single layer hangmat en weegt 345gr. zonder alle touwen.
De 10' Tarp met deuren weegt 218gr en de 3/4 10F Under Quilt (onder deken) weegt 312gr.

Tevens had ik nog een Frameless Backpack van ZPacks om te proberen. Deze woog 295gr. De backpack beviel me niet; capaciteit is net zoveel als de ArcBlast maar hij zit mij niet goed en hangt te veel waardoor ik het gevoel krijg achterover te vallen.

Na een aantal nachten deze setup geprobeerd te hebben heb ik besloten om alles te retourneren.
Waarom: De blackbird stof was te dun waardoor ik pijn kreeg onder m'n knieën. De stof vormde banen welke precies onder m'n knieën door liepen. De Amerikaanse term hiervoor is Calfridge. Na contact met Brandon mocht de hangmat zonder problemen retour.

De onder quilt was te koud en ik kreeg hem niet goed sluitend tegen de hangmat aan. Hierdoor ontstonden er openingen tussen deken en hangmat. Bij een temperatuur van -5 word je daar niet blij van en kan je weer beter in een tent liggen.
De tarp had wat fabriek's fouten waar ik ook niet echt blij van werd. Gelukkig is Joe de beroerdste niet en mocht alles retour.

© 2021 GosHikes | Contact | Created by GoSys.nl