Quest for Ultralight Hiking Gear

for longdistance hikes

Terug naar overzicht

Informatie: Al mijn spullen is betaald met eigen geld. Ik word op geen enkele wijze gesponsord of gevraagd om spullen te testen. Ik zoek liever zelf naar de ultieme ultralichte setup.

Whisper hammock setup

Op zoek naar degelijkheid, ultralicht en toch comfort. Na weer het hele hangmatforum te hebben afgestruind stuit ik op Jeremy's Whisper hangmat.
De Bonefire 30F Whisper hangmat is double layered met een vaste, volle lengte, onder quilt.

Na wat heen en weer ge-mail ben ik tot bestellen overgegaan. Dit liep niet helemaal soepeltjes en je kan merken dat je met een éénmanszaak te maken hebt. Toch ga ik van het goede uit en Jeremy heeft alles zeer professioneel weten op te lossen.

Omdat de Blackbird 1.0 SL geen succes was, zou de Whisper (DL=double layered) hangmat een perfecte oplossing zijn. Hierdoor heb je geen calfridge (stof wat banen vormt onder de knieën) en je zou een extra matje kunnen toevoegen tussen deze twee lagen. Ook kan je geen open kieren krijgen waar wind tussendoor gaat. Ideaal dus. Geen toeters en bellen, gewoon ophangen en klaar.

De hangmat weeg 912gr. en kan tot +/- 0 graden. Met een matje zou je nog 5 graden kouder kunnen en met de sok van Dutch mag je er nog eens 10 graden afhalen.

De levertijd duurde lang, ook omdat ik een thruhiker van de AT voor heb laten gaan. Deze hiker had namelijk snel zijn spullen nodig.
Tussentijds had ik gevraagd om wat foto's en daaruit bleek de stof en garen anders te zijn dan de stof die op de website vermeld stond. Dit schepte wat wantrouwen bij mij op en zette me aan het twijfelen. Na veel contact en lezen op het forum heb toch de hangmat laten overkomen.

Kwaliteit zit er mooi en verzorgt uit. Het net heb ik m'n vraagtekens bij en na een paar keer liggen kreeg ik al de eerste gaten. Oei, en nu?
Gelukkig wil Jeremy de hangmat volledig onder zijn kosten herstellen en na een aantal weken krijg ik hem hersteld retour.

Deze zomer zal ik hem gebruiken voor een hike richting Santiago de Compostela.

Aanvulling

450km gelopen en bijna elke dag deze hangmat setup gebruikt.
Het gaas is niet duurzaam. Het blijft hangen aan klittenband en de stof rafelt snel. De hangmat moet zoveel mogelijk onder een hoek van 30 graden hangen. Bij een kleinere hoek gaat het gaas trekken. Op de kopse kant is deze dan ook gaan scheuren. Dit heb ik weten te herstellen door de ridgeline in te korten en het gaas samen met hangmat stof in te naaien.
De Whisper is een mooie hangmat. Ligt uitermate goed voor zijn lengte. Is een beetje smal maar daar heb je eigenlijk geen hinder van.
Het gaas blijft een dingetje en voor de zekerheid heb ik maar iets degelijker gaas besteld zodat ik deze kan vervangen.

© 2021 GosHikes | Contact | Created by GoSys.nl