Quest for Ultralight Hiking Gear

for longdistance hikes

Terug naar overzicht

Informatie: Al mijn spullen is betaald met eigen geld. Ik word op geen enkele wijze gesponsord of gevraagd om spullen te testen. Ik zoek liever zelf naar de ultieme ultralichte setup.

90 degrees hammock tent

90 degrees hammock van Hammocktent. Deze hangmat kan hangen tussen kleine afstanden en kan worden gebruikt als tent.
Luke van Hammocktent maakt deze 90 graden gedraaide hangmat. Hij heeft een eenmanszaakje in Zwitserland en heeft deze hangmat ontwikkeld door zelf ultralight de PCT te hiken.
Dit is de Gamma UL, 395gr. Is double layered zodat je een slaapmat tussen de lagen kan leggen.
Er zijn geen ondertekens voor te krijgen dus je moet een zo breed mogelijke slaapmat gebruiken. Het beste is boven de 65cm breed. Er is ruimte voor 76cm.

De tarp is 275gr. en word gemaakt door ZPacks. Een camouflage optie is er niet maar mijn tarp van Hammockgear past ook. Deze moet ik dan wel 90 graden draaien.

Aanvulling

Ik heb de hangmat opgehaald in Zwitserland. Dat scheelt namelijk een hoop BTW. Hierdoor kon ik hem meteen uitproberen door een rondwandeling te maken door de bergen.
Het weer was koud (gemiddeld -2) en vochtig.
De slaapmat die ik gebruikte was een Therm a Rest XTherm. Deze was te smal waardoor ik koude knieƫn en kont kreeg.
De suspension (ophanging) was dun dyneema touw wat door twee ringen gehaald moest worden. Dit was nogal een gehannes, vooral met koude vingers.
Het gaas is ook fragiel, net als bij de Whisper hangmat. De Blackbird hammock heeft daarin toch echt beter materiaal gebruikt.

Na deze ervaring heb ik de suspension veranderd met LoopAliens en Kevlar straps. De tarp heb ik alle ti-out loops vervangen door D-rings en de ridgeline punten voorzien van Triagle hoeken zodat je sneller de Tarp kan opzetten.
Door deze aanpassing was de tarp in 1x goed, degelijk en snel op te zetten. Toch was de hele setup zwaarder dan mijn Bonefire Whisper hangmat en heb ik het hele setje weer doorverkocht.

Het mooie van deze hangmat is dat je hem ook kan gebruiken voor als er geen bomen zijn. Je hebt dan echt een volwaardige CubenFiber tent.

© 2021 GosHikes | Contact | Created by GoSys.nl