Quest for Ultralight Hiking Gear

for longdistance hikes

Terug naar overzicht

Informatie: Al mijn spullen is betaald met eigen geld. Ik word op geen enkele wijze gesponsord of gevraagd om spullen te testen. Ik zoek liever zelf naar de ultieme ultralichte setup.

Rugzak voor XSUL trips

Nieuwe heuprugzak voor XUL trips. eXtreme Ultralight staat voor een gewicht onder de 2,5kg.
Laurent Barikosky van KS ultralight gear maakt deze backpacks. De website is een beetje ondoorzichtig maar de support en hulp van Laurent is snel en duidelijk.
Geen probleem om wat toeters en bellen toe te voegen.

De pack weegt 195 gram en maakt hem geschikt voor super ultralight trips. De Tas is 5 liter en met de 2 zij pockets word hij 7 liter.
Stof is TX07, gemaakt van dyneema en voelt lekker degelijk aan. De naden zijn niet waterdicht dus je zou een pack liner moeten gebruiken. De ritssluiting daarin tegen is weer wel waterdicht.
De tas heeft optionele heup tassen welke precies hetzelfde is als die van ZPacks. Het gaas is degelijk en er past met gemak een Evernew 750ml pot in. Een 1L waterfles past ook met gemak.

Van ZPacks heb ik de Top Side Pocket aan de voorkant bevestigd met sBinners. Dit maakt de pack net iets groter, handig voor regenspullen en haringen.

Aanvulling

Je moet wel heupen hebben anders wil hij nog wel eens afzakken. Pack is goed en degelijk en je voelt je heel vrij. Je kan zonder problemen rond kijken, zitten, je overal doorheen wurmen. Lekker lopen zonder dat je iets voelt.
Fijn tasje voor kleine twee/drie daagse hikes. Langer gaat je niet lukken omdat er weinig plek is voor voedsel.

© 2021 GosHikes | Contact | Created by GoSys.nl