E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Totaal 237 - 13km en 60km gelift naar Masi

Zo, 4 uur lang lopen zonder dat je een lift krijgt! Alle automobilisten kijken weg, zwaaien vriendelijk gedag, steken ook hun duim op, of er komt gewoon helemaal niemand langs. Hoe lang nog?

De aanloop route naar de E1 is 73km. Dat is 3 dagen lopen dus een lift zou ik helemaal niet erg vinden.

Oei, het gaat sneeuwen en niet zo zuinig ook. Gelukkig staat er niet zoveel wind en kan je gewoon voor je uit blijven kijken.

Pas als de moed je echt in je schoenen zakt, dan stopt er opeens een auto.

Wouw, ik zit weer op de E1.

Aangezien ik langzaam weer moet opbouwen en ik nog steeds een beetje verkrampt loop besluit ik een Hutje te pakken. Wil het liever niet forceren.

Mmm niemand aanwezig. De man die mij de lift gaf stapte uit en belde een telefoonnummer wat op een briefje stond geschreven.
"Over 10 minuten is de eigenaar er" en ging weg. En dan sta je daar, OK?

Geen woord engels kon de eigenaar. Gelukkig heeft het noors een aantal woorden die verrekte veel lijken op het nederlands. Zo kon ik de woorden er tussenuit filteren en de woorden die ik wilde horen herhalen. Hut is geregeld!

Zolang er sneeuw ligt is alles dicht.

Hut

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl