E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Totaal 347 31km naar Kautokeino

Goedemorgen deze morgen!
Dat was vroeg. Ik dacht ik maak op de midzomernacht een paar mooie foto's maar was even vergeten dat de zon dan op zijn hoogst staat.
Ik zweette zo m'n hangmat uit dat ik alles om 4:00 uur maar open ben gaan zetten.

Als de zon zo fel is, dan wil je donker. Dit lukt wel door de slaapzak over je heen te trekken maar dan loopt de temperatuur zo op. Om 6:00 uur ben ik dan maar gaan ontbijten.

Bedstee met inloopkast

Uitzicht vanuit de Hangmat

Melkpoeder oplossen in water en aan de kook brengen. Paar handen müsli mix met noten, gember, fruit, noem maar op en het zit er wel in.

Jammer dat ik bijna geen eet lust heb en het eigenlijk tegen mijn zin aan het opeten ben. Je moet toch aan de 5000 calorieën komen. Dat haal ik bij lange na niet.

Heb een beetje berekend wat ik binnen krijg maar dat is ongeveer 1500 calorieën. Mooie is wel dat ik snel gewicht verlies en weer bij de juiste BMI waarden kom te staan.

Doel vandaag is Kautokeino halen en daar goede voorbereiding treffen op de 8 daagse wildernis.

Massa's bosbessen en berkenbomen. Weet niet of je deze berkenbomen wel bomen kan noemen, ze hebben namelijk allemaal uitschieters aan de onderkant waardoor het een struik lijkt.

De lente is begonnen en we lopen Lapland in. Je kan je zo een voorstelling maken van Olle's ski tocht, maar dan zonder sneeuw.
Bomen krijgen loof en alles word groen.
Loop je dan met je sneeuwschoenen. Deze gaan in Kautokeino meteen terug naar nederland.

Paden zijn goed loopbaar. Ze lopen rechtuit en af en toe komt er is een slinger in.

Trail

De grond is droog en zanderig. Zodra er een plas in de buurt komt word je hartelijk verwelkomt door miljoenen muggen. Ik weet niet hoe ze het voor mekaar krijgen maar ze geven je een snel prikje dwars door je kleding heen. We zijn erg welkom.

De tas word zwaarder naarmate de dag vordert. Nek pijn en pijn in de heupen gaan parten spelen. De pauzes mogen niet te lang duren want hoe langer je rust hoe zwaarder het word om door te gaan.

We zitten in de randstad en lopen door een krottige wijk. Spelende kinderen met stepjes, honden die blaffend achter je aan rennen, rendieren die achter hekken zitten. Het oogt wat vreemd maar wel gezellig.
Mensen in mooie klederdracht die achter het stuur zitten of lopen over straat, kijken je bewonderenswaardig aan maar ik kijk net zo naar hen.

Niet veel later zien we een grote Coop XL. Snel wat boodschapjes halen voordat we door struinen. Het eten staat mij zo tegen dat ik op zoek ga naar salades.

En dan lig je. Aaah wat fijn.

Welterusten.

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl