E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Total 568 55km!! Abisko

Dat duurde weer even voordat ik sliep. Je voelt toch dat er meer mensen in de cabin zijn, zelfs als je oordoppen inhebt.
Snel aankleden ontbijten en pleiten. Er staat een super lange hike te wachten en ik weet niet if ik daar fit genoeg voor ben.

Je vergeet eigenlijk hoe de oude trail was. Daar kwam ik achter toen ik twee hikers tegen kwam die vroegen aan mij of er nog meer rivieren kwamen. Tot de eerste hut niet!
Of de hut bemand is? Nee je hebt een sleutel nodig!
Sleutel? Waar haal je die? OSLO!
Toen was het stil.
Ik vervolg mijn weg en prompt stuit ik op rivieren. Aaaah, daar gaan we weer.
Bij de eerste spring ik op een grote steen maar val terug. Wist me nog net op tijd om te draaien en terug te springen. Nu met een aanloop.... pffff dat ging net goed.
De volgende rivier is de stroming zo hard dat ik bijna aan het eind voorover val. Kon nog net een paar takken pakken en me zelf op de kant trekken.
Damn, nu ben ik doorweekt en moet ik blijven lopen om droog te worden.
Als klap op de vuurpijl moest ik nog een sneeuwveld oversteken waar ik in het midden er doorheen zakte.
Het word tijd dat er een nieuwe scheld woordenboek komt dan kan je je frustratie beter kwijt.

Op het ene moment is alles mooi groen en staan er bloemen te bloeien, op het andere moment loop je door een compleet dood bos.

Volledig gesloopt loop je weer langs die mooie waterval. Toch weer leuk om naar te kijken. De hele grond dendert en maakt een oor verdovend kabaal.

Pfff dat was 30km. We zijn weer bij de eerste cabin van het Kungsledenpad. Maar nu is alles vol. Allemaal hikers met mega zware backpacken. Het is nog grappig om naar te kijken ook. Kom ik aan met mijn 10kg backpack.
En dan nog vragen of ik een leuke dagwandeling heb gehad. Ze moesten is weten!!!

Toch maar wat eten anders is het straks opeens weer 22:00 uur. Sta zelf alleen ook op het menukaart bij de lokale muggen.
Dan hoef ik straks alleen nog een hangplek in de buurt van Abisko te zoeken en kan ik morgen heel relax weer orde op zaken stellen.

22:30 uur ben ik bij de eerste hangplek in de buurt van Abisko. Nou ik vind het gezegend. Record afstand gelopen en nog de hangmat opgezet voordat ik neerstort. 55km inclusief bergen!!!!

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl