E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Totaal 578 10km Paar Zero dagen

Slecht geslapen deze nacht. Dat viel te verwachten, 55km afstand is niet niets en de krampen die je daarna krijgt houd je wakker.

Wat een verassing!! Als verjaardag's cadeau van lieve vrouw twee nachten in een appartement gekregen. Beter kan niet. Eindelijk een beetje bijtanken.

Tot drie uur wachten in het station omdat het nog schoon gemaakt moest worden. In station is het droog omdat het buiten pijpenstelen regent. Gelukkig mocht ik wel mij rugzak in de bagage ruimte van het appartement neer zetten.

Al mijn kleren wassen en in m'n regenbroek languit op de bank liggen.
Liggen, net zolang tot mijn voeten aangeven.... zal je niet eens opstaan!!

Na een aantal dagen rust te hebben gehad is het plan wat aangepast. De sneeuw en hoge rivieren maken de E1 complex. Zeker omdat je op je zelf geworpen word en elke beslissing wel overwogen gemaakt moet worden.
Er zijn momenten geweest waar het echt niet veilig was maar terug keren of omlopen te veel tijd in beslag zou nemen ivm. bevoorrading.
Nu ik terug ben in Abisko zal ik het Kungsledenpad (Koningspad) gaan volgen. Deze is druk en loopt bijna parallel aan de E1. De E1 loopt voornamelijk in Noorwegen en het Kungsledenpad in Zweden.
Door dat dit een druk en heel bekend pad is zijn er veel faciliteiten en bruggen. Dit maakt het afzakken wat gemakkelijker.
We zij er klaar voor. Klaar voor de volgende 500km!

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl